Här kommer ett riktigt “mamma-recept” direkt från min svärmor som gör världens godaste kanelbullar. Tyvärr var hon inte tvärsäker på mängderna, men första satsen blev i alla fall mumsig – nästa gång ska jag dock testa med mer kanel.
Ingredienser:
- 1,5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 150 g smör (mjukt eller smält)
- 7 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 msk strösocker
Fyllning:
- 50 g smör (mjukt)
- 3 msk socker
- 1 msk kanel (mer?)
Övrigt:
- Ägg till pensling
- pärlsocker
- bullformar
Värm mjölken till ca. 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna till bulldegen. Låt den jäsa i 20-25 minuter.
Rulla ut degen i tunna längder, ca 30 x 40 cm. Bred på fyllningen, rulla ihop och skär ut bullar. Lägg dem i formar och låt dem jäsa i ytterligare 10-15 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 7-8 minuter i 225 grader.