Tzatziki

Här kommer mitt recept på tzatziki med mycket vitlök! Hemligheten är att låta yoghurten droppa av, ta inga genvägar i form av turkisk yoghurt och liknande för det blir inte alls samma sak.

Ingredienser:

  • 1 gurka
  • 1/2 l yoghurt naturell
  • 1 (stor) vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Låt yoghurten droppa av  några timmar i en tratt med ett kaffefilter i.

Skala gurkan och riv den. Pressa ur vätskan.

Blanda olja och vinäger och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda med yoghurten och rör till slut ner gurkan.

Håller sig bra i kylen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s