Turkiskt lantbröd

Ett av mina favoritbröd, luftigt och vackert och dessutom superenkelt. Det blir två bröd av det här receptet.

Ingredienser:

  • 1/2 paket jäst
  • 1/2 l vatten (37 grader)
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk olja
  • Vetemjöl

Rör ihop allt med så mycket mjöl att smeten har konsistens som tjock havregrynsgröt.

Låt det jäsa i två timmar.

Häll sedan ut smeten på två bakplåtar och låt det jäsa i ytterligare en halv timme.

Grädda vid full värme i 15-20 minuter eller tills bröden är gyllenbruna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s