Spaghetti Bolognese

En lite lätt syrlig variant på köttfärssås. Jag brukar göra en jätteportion och frysa in!

4 pers

Ingredienser:

  • 2 små rivna morötter
  • 1 stjälkselleri i små bitar
  • 2 små hackade lök
  • 400 g köttfärs
  • 2 burkar krossade tomater
  • ca 140 g tomatpuré
  • buljongtärning
  • peppar
  • timjan
  • oregano
  • 1 glas rödvin (kan utelämnas)

Bryna morot, stjälkselleri och lök i lite olja. Tillsätt köttfärsen och när den är brynt tillsätts de övriga ingredienserna utom rödvinet. Lägg på locket och låt allt koka – det går bra med allt mellan 15 minuter och två timmar. Avsluta eventuellt med att tillsätta rödvin och låta det hela koka ytterligare 15 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s