Sommardessert

6 pers

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, skal och saft (ekologisk)
  • 2 dl lätt creme fraiche (15%)
  • 6-8 Digestivekex
  • Kiwi eller annan frukt

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden i en annan skål. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker samt citronskalen och saften. Rör ner creme fraichen. Vänd försiktigt i vispgrädden och därefter äggvitorna.

Krossa Digestivekexen (lättast tycker jag är att lägga dem i en plastpåse och använda en kavel) och fördela hälften i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och avsluta med resten av kexen.

Täck formen och ställ den i frysen i minst fyra timmar.

Ta ut formen en halv timme innan servering och pynta med skivor av kiwi eller annan passande frukt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s