Rökt makrillpaté

Ytterligare en barndomsfavorit som jag kan tacka min pappa för.

4-6 pers

Ingredienser:

  • 1 rökt makrill (ca 400 g)
  • 50 g smör, mjukt
  • 100 g färskost, rumstempererad
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk finhackad gräslök
  • salt och peppar
  • 3 msk smält smör
  • 3 lagerblad

Rensa makrillen och finfördela köttet. Rör ihop smör och färskost. Blanda i citronsaft, gräslök, salt, peppar och fisk och smaka av.

Lägg patén i en passande form och jämna ut ytan med en sked. Täck ytan med det smälta smöret och pynta med lagerbladen. Täck över skålen och ställ den i kylen tills det är dags att servera med ett gott bröd.

Det går bra att göra patén 1-2 dagar innan.

Leave a comment