Rabarberpaj med mandelmassa

En riktig sommarfavorit som är enkel att laga. Serveras med vispgrädde eller vaniljglass.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1/2 vaniljstång
  • 150 g råsocker
  • 85 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 100 g mjöl
  • 45 g socker
  • 120 g sötmandel, hackade

Skär rabarbern i bitar och blanda ihop med kornen från vaniljstången och råsockret. Låt blandningen stå och dra i några timmar (rör gärna runt lite då och då).

Skär smöret i bitar och smula ihop det med mjöl och socker. Blanda ner de hackade mandlarna.

Fördela rabarbern i en ugnssäker form. Riv över marcipanen och fördela sedan smuldegen på toppen.

Gräddas i ca. 25 minuter vid 200 grader. Serveras ljummen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s