Pasta carbonara

Bästa receptet jag har hittat! Härstammar från BBC-kokboken “Can’t Cook Won’t Cook Leaves Home” och är alltså gjort för att vem som helst ska kunna laga det och dessutom billigt. Jag insisterar dock på ekologiskt bacon vilket självklart gör det hela lite dyrare men mitt samvete tillåter inget annat.

Ingredienser:

  • 225 g pasta
  • lite smör
  • 1 liten gullök, hackad
  • 2 vitlöksklyfter, finhackade
  • 1 paket bacon (ekologiskt!)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk parmesanost plus extra för servering
  • salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningen i rikligt med vatten. Fräs samtidigt lök, vitlök och bacon i smör i cirka fem minuter.

Blanda ihop ägg, grädde, parmesan, salt och mycket peppar.

Häll av vattnet när pastan har kokat klart och lägg tillbaka den i grytan. Häll över bacon och lök samt äggblandningen och rör ihop det hela ordentligt. Klart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s