Paprikagryta med svamp och prinskorv

Också en barndomsfavorit. Enligt mig är potatismos det enda rätta tillbehöret men eftersom jag har oturen att bo ihop med en potatismosvägrare serveras den numera med ris. Grytan går jättebra att frysa.

Ingredienser:

  • 1 kilo nötkött, typ innanlår
  • 40 g smör
  • 2 msk olja
  • 500 g små gullök i klyftor
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 1/2 – 2 dl buljong
  • 2 1/2 dl vispgrädde (matlagningsgrädde går också bra)
  • 1 burk skalade tomater i bitar
  • 500 g champinjoner
  • prinskorv
  • tabasco
  • salt & peppar

Skär köttet i lagom stora bitar och bryna det i 2-3 omgångar i smör och olja. Lägg köttet på en tallrik och bryna löken. Lägg tillbaka köttet i grytan.

Strö över mjöl och paprikapulver och rör runt tills det har absorberats.

Tillsätt buljong och grädde samt hälften av tomaterna. Låt grytan småkoka under lock i 1-1 1/2 timme.

Rensa champinjonerna och skär dem i bitar. Tillsätt champinjonerna tillsammans med resten av tomaterna och prinskorven och låt det koka i 5-8 minuter innan servering.

Smaka av med paprika, salt, peppar och tabasco (tabascon hjälper till att ta bort den feta känslan av grädden).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s