Kyckling med chili och ingefära

Denna rätt har vi njutit av hos kompisar flera gånger och till slut var jag tvungen att be om receptet!

6 pers

Ingredienser:

  • 6 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g schalottenlök i klyftor
  • 2 1/2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad röd chili, finhackad

Sås:

  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 1/2 dl chilisauce, ketchupvariant
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Sätt på ugnen på 225 grader.

Bryn kycklingfiléerna i hälften av smöret och oljan. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en smord ugnssäker form.

Bryn schalottenlöken i resten av smöret och oljan i cirka tre minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och stek i ytterligare någon minut. Fördela sedan blandningen över kycklingfiléerna.

Lös upp buljongtärningen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Om man vill kan strö över lite parmesan eller annan ost när det är cirka 5 minuter kvar av tiden i ugnen.

Serveras med ris och sallad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s