Klassisk kladdkaka

Kladdkaka

En svensk klassiker som går att variera i det oändliga!

Ingredienser:

  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ned blandningen i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.

Serveras med t.ex. vispgrädde eller vaniljglass.

kladdkaka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s