Fu Manchu fried rice

Ytterligare ett favoritrecept från “Can’t Cook Won’t Cook”. Egentligen ska man väl använda wok, men det går lika bra med en vanlig kastrull.

Ingredienser:

  • 2 msk olja
  • 3 ägg, ihopvispade
  • 1-2 kycklingfiléer i småbitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2,5 cm färsk ingefära (gärna mer om man som jag gillar ingefära)
  • 1 röd paprika i bitar
  • 100 g ärter
  • 6 salladslök
  • 225 g kokt ris (2-3 dl okokt)
  • 1 msk soja

Värm upp lite av oljan och häll i äggmassan. Rör runt hela tiden och ta upp allt så fort äggen är fasta.

Värm resten av oljan och woka kyckling, vitlök och ingefära vid hög värme i cirka 5 minuter.

Tillsätt ärter, paprika, salladslök, ris och ägg och låt det hela steka i ytterligare 3-4 minuter till allt är riktigt varmt.

Smaka av med sojan och servera.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s