Björnbärsglass

Riktigt mumsig glass som inte kräver glassmaskin, speciellt om man ser till att björnbären är kalla även om de är tinade.

Ingredienser:

  • 5 äggulor
  • 200 g socker
  • 1/2 l vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 250 g björnbär (tinade men gärna fortfarande kalla)
  • socker

Vispa äggulor, socker och vanilj pösigt. Hacka björnbären grovt och strö över socker. Vispa grädden lätt och vänd den och björnbären i äggsmeten. Häll därefter snabbt smeten i formar och frys in den.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s