Banoffee pie

Det tar lite tid att koka den kondenserade mjölken, men det är så värt det! Jag blev tipsad om att man också kan använda choklad-Digestives vilket jag tänker testa nästa gång!

8 pers

Ingredienser:

  • 400 g Digestivekex
  • 200 g smör, smält
  • 2 burkar kondenserad mjölk
  • 1/2 l vispgrädde
  • 2 stora mogna bananer
  • mörk choklad att riva över eller chokladsås

Koka burkarna i drygt 2 timmar (ju längre de kokar, desto fastare blir kolan). Se till att burkarna är väl täckta med vatten under hela kokningen, annars finns det risk att de exploderar. Det kan också vara bra att ta bort etiketterna och så mycket av limmet som möjligt innan kokningen.

Smula Digestivekexen fint (lättast tycker jag är att lägga dem i en plastpåse och använda en kavel) och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut “pajdegen” i en bakform  och ställ den i kylen.

När allt har svalnat fördelas kolamassan över kexbottnen. Skär bananerna i skivor och lägg dem på kolan.

Avsluta med vispad grädde och lite riven choklad eller chokladsås och servera!

TIPS: Det går att koka burkarna länge i förväg – de håller sig bra i flera månader. Kexblandningen går också att frysa in och på så sätt får man snabbt ihop en efterrätt när sötsuget sätter in!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s