Apelsinsorbet

En mycket snygg och enkel efterrätt.

4 pers

Ingredienser:

  • 4-5 apelsiner (3 dl saft)
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggvitor

Pressa saften ur apelsinerna och ställ den i frysen i cirka tre timmar. Rensa fruktköttet ur skalen och ställ även dessa i frysen.

När saften har konsistens som slush-ice, vispas äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt i florsockret.

Vänd marängmassan i den grötiga apelsinsaften och fördela den sen i de frusna apelsinskalen. Ställ in dem i frysen i minst en timme och ta ut dem någon kvart innan servering.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s