Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins 12-15 st

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör (smält)
  • 2 dl mjölk
  • Skalet av en citron (ekologisk)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 150-200 g frysta blåbär

Sätt på ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).

Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, mjölken och citronskalet.

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vispa ner det i degen.

Varva smet och blåbär i muffinsformar och grädda i ugnen i 14-18 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s