Äpple- och kanelmuffins

12-15 st

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100 g smör (smält)
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 1 äpple
  • rörsocker

Sätt på ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).

Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.

Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt och vispa ner det i degen.

Fördela degen i muffinsformar och tryck ner tunna, halva klyftor av äpplet. Strö över lite rörsocker på varje och grädda i ugnen i 14-18 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s